Tek Bayan Alyans

18-10-2021 10:43
          
 
Evlilik yolunda adım atan her çift ilk olarak bir yüzük takma gereği duyar. Bu geleneğin tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır. Bu tarih milattan öncelere dayanmaktadır. Eski inanışlara göre parmağına veya boynuna bir ip veya halka takan kişi tüm kötülüklerden korunmaktadır. Bu inanış daha sonra yerini güzelliğe bırakarak bu halkaların bir takı olmasına neden olmuştur. Güzelliğin simgesi olan bu takılar arasından yüzükler evliliğin başrollerinden biri olmuştur. Evlenecek olan çiftlerin ilk aldıkları nesne yüzüklerdir. Çünkü yüzüğü takan çiftler birbirlerine vermiş oldukları sözü yüzükle resmileştirmiş, anlaşma yapmış ve birbirlerine söz vermiş olmaktadırlar. Çiftlerin beraber aldıkları çift yüzüklerin yanında sadece kadın için tasarlanmış olan tek bayan alyans modelleri de bulunmaktadır. Yüzük takmayı sevmeyen erkekler veya evlilik teklifi yapacak olan bir erkek sadece kadın modeli alarak tek bayan alyanstan fayda sağlamış olacaktır.
Alyansların Gelişimi
Alyansların tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Tarihte ilk yüzükler Eski Mısır’da görülmüştür. Alyansların çember ve yuvarlak olma özelliği Eski Mısır’da sonsuzluğu ifade eden bir özellik taşımıştır. Eşlerin birbirine sonsuza kadar bağlı ve sonsuz bir sevgiyle bağlı olduğu anlamıyla alyans niteliğinde çemberler parmağa takılmıştır. Önceleri değersiz maddelerden yapılan bu halkalar zamanla kemik, fildişi ve değerli madenlerle üretilmeye başlanmışlardır. Eski Mısırlılarda yüzük ne kadar değerli bir madde ile yapılmışsa sevginin de o oranda çok olduğu üzerinde durulmuştur. Değerli olmasının yanında bu yüzükleri sol elin parmağına takmakta önemli bir detaydı. Çünkü sol elin parmağında kalbe giden bir damar olduğu inanışı yaygındı. Daha sonra yapılan araştırmalar böyle bir damarın olmadığını ortaya koysa da bu inanış değişmemiş ve günümüze kadar da varlığını sürdürmüştür. Eski dönemlerde erkeklerin yüzük takmadığı zamanlarda da tek bayan alyans kullanılırdı.
Tek Bayan Alyans Modelleri
Eski zamanlarda değersiz maddelerden üretilen alyanslar günümüzde daha kıymeti büyük ve gösterişli ürünler ile yapılmaktadırlar. Üretimin hat safhaya ulaştığı günümüz dünyasında her üründe çeşitlilik bulunmaktadır. Bu çeşitlilik çok büyük önem taşıyan alyanslarda da kendisini göstermiştir. Evlilik teklifi yapacak olan bir erkek çift yüzüğü alma gereği duymaz bunun yerine tekli üretilen tek bayan alyans alarak sevdiği kadına evlenme teklifi etmektedir. Erkek modellerine oranla kadın alyanslar daha süslü, daha şık ve gösterişli olmaktadırlar. Alyanslar sahip oldukları özellikleri itibarıyla bir ortamda dikkatleri üzerinize çekmenizi sağlar. Evlilik yolunda atılan ilk adım olan evlenme teklifi için bir tek kadının kullanabileceği tek bayan yüzük üretimi oldukça fazladır. Bu alyanslar içerdikleri madde itibarıyla değişik fiyatlara sahip olmaktadır. İnce düz yuvarlak alyanslar, pırlantalı yüzükler, kalın düz alyanslar gibi çeşitleri bulunmaktadır. Tek bayan alyans modelleri tasarımlarıyla göz doldurucu bir şekil alıyorlar. Kişilerin zevkleri itibarıyla sadelikten hoşlananlar için düz sade tasarımlar üretilmiştir. Daha gösterişli bir yüzük takmak isteyen kişiler için bombeli, taşlı ve süslü modeller de bulunmaktadır.
1.Tekli Beyaz Alyans: Tekli alyans çeşitleri günümüzde bir hayli fazla ve değişik üretime sahiptirler. Bunların başımda beyaz altından yapılmış olan tekli beyaz alyanstır. Bu çeşit içerdiği karat miktarı ile her bütçeye uyabilecek bir durumdadır. Alyans takmaktan hoşlanmayan erkekler için sadece kadın üretilmiş ve buna bağlı olarak bir fiyata sahip olmuşlardır. 
2.Tek Klasik Alyanslar: Yüzük tarihinin başlarından beri en çok tercih edilen çeşitlerden olan klasik alyanslar nişan törenlerinde tercih olmaktadırlar. Kadın erkek çift yüzükleri bulunmakla beraber tekli satılan çeşitleri de bulunmaktadır. Erkek modeli sade olurken kadın modellerinde çeşitli işleme ve dekorasyonlar bulunmaktadır. Bazı çeşitlerinde taşlarla donatılarak şık bir tasarım kazandırılmıştır. Klasik tek bayan alyans fiyatları diğer alyanslara göre daha uygun olabiliyor. Çok tercih edilen bir ürün olduğu için indirimleri de bol olan bir üründür. Klasik olan bu türde çok fazla değişkenlik olmadığı için fiyatları da normal bir seyir izlemektedir.
3.Pırlanta Alyanslar: Pırlanta alyans dendiği zaman akla kadın gelmektedir. Erkeklerin kullanmadığı olan bir yüzük türüdür. Kadınlar için üretildikleri için çok süslü ve gösterişli olmaktadırlar. Pırlanta yüzükler en çok evlilik tekliflerinde kullanılmaktadırlar. Tek olarak üretilen bu yüzükler birçok işleme ve renge de sahip olmaktadırlar. Tekli pırlanta alyanslar günümüzde çeşitli renklere de sahip olarak farklılık isteyen kadınlar için alternatif oluşturmuşlardır. Pembe ve mavi renkleri pırlanta yüzüklere yeni bir soluk kazandırmış ve tercihlerin değişmesine sebep olmuşlardır. Tek bayan alyans türü yüzüklerde en çok modele sahip olan türdür. Ufak minimal dizilmiş taşların yanında tam tur içe gömülü taşlı modeller de bulunmaktadır. Bunun yanında merkeze konan tek bir taşlı olan yüzüklerde beğenilen bir modeldir. Doluluk oranı yüksek olan alyanslar düşme veya ezilme tehlikesi geçirdiğinde daha dayanıklı olacaktır. Fiyatları da taşları oranında değişmektedir. Diğer yüzük çeşitlerine göre çok fazla seçenek bulundurması fiyatlarında da farklar olmasına neden olmuştur
Tek Alyans Seçiminin Önemi
Çok fazla modelinin olması doğru alyansı bulmada da biraz zorluk çıkarabiliyor. Üretilen binlerce modelin içerisinden kişinin kendi zevkine uygun alyansı bulmasının yanında, günlük yaşamda rahatça kullanabileceği bir tarzda olması da önem arz ediyor. Çoğu zaman kadın ve erkek olarak aynı model üretilmiş olan alyans çiftlerden birinin zevkine uyabilecekken diğerinin hoşlanmadığı bir tarzda olabiliyor. Bunun için kadın için ayrı erkek için ayrı üretilen modeller kurtarıcı olabiliyor. Bu alyanslar seçilirken uzun yıllar günlük veya iş hayatında rahatlıkla kullanılabilecek şekilde seçilmesi gereklidir. Tek bayan alyans kadının parmağını ne sıkacak kadar dar olmalı ne de yere düşebilecek kadar geniş olmalı. Tek bayan yüzük modellerinde yüzüğün iç kısmının dokusunun parmağı rahatsız edip etmeyeceği olmalıdır. Çok fazla taşı olan alyanslar ve girintisi çıkıntısı çok olan alyanslar sabun konusunda zahmet verecek bir şekle bürünebilir. Kadının sahip olduğu işi de tek bayan alyans alımında etkili olacak bir unsurdur. Resmi bir işte çalışan bir kadın, tercihini şık ve rahat bir alyanstan yana kullanabilecek iken, resmi kıyafet giymeyecek olan biri için ise daha taşlı bir yüzük tercih edilebilir. Özel bir gecede ise alyans ile tektaş yüzük beraber kullanılarak sahip olmak istenilen şıklık sağlanabilir. Yüzük hem giyim tarzı hem de yaş göz önünde bulundurularak seçilmelidir. Fakat uzun yıllar aynı yüzük takıldığı için modası çabuk geçmeyecek olan klasik alyanslar daha kullanışlı olma özelliği taşımaktadırlar. Son zamanlarda yüzük takmak istemeyen kişilerin ise en çok kullandığı yöntem dövme yüzüklerdir. Çiftler birbirinin baş harfini, sonsuzluk işaretini veya herhangi bir yüzük şeklini yüzük parmaklarına dövme olarak yaptırırlar. Takı takma sıkıntısı olan bireyler için yüzük olmadan parmakta var gibi gösterilerek bu dövmelere talepler de artmıştır. Her ne kadar gerçek gibi olsa da gerçek alyansın tarihten beri koruduğu yerini alamayacağı düşüncesi hakimdir.
Evlilik yolunda küçük bir detay olarak görülen bir alyans aslında seçimi oldukça zor olan bir konudur. Yazının tamamında bahsedildiği gibi seçimi, kullanımı için birçok püf noktalar gerektiren alyanslar alınmadan üzerine uzun bir süre düşünülmesi gereken bir aksesuardır. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.