Alyans Fiyatları

28-04-2021 10:33
Aşkın, sevginin ve bağlılığın sembolü alyanslar. İngilizce ittifak, antlaşma anlamıyla dilimize ‘’alliance’’ sözcüğünden geçmiştir. Evlilik öncesi çiftlerin birbirlerine verdiği sözü simgeleştirmektedir. Bireyin medeni durumunu ortaya koyan bu aksesuar söz yüzüğü, nişan yüzüğü veya düğün yüzüğü olarak farklı anlamlarda da kullanılabilir. Bunların tamamına alyans denilerek bir bütünlük sağlanmaya çalışılmıştır. Sevdiğiniz insanla uzun yıllar boyunca takacağınız alyans titizlikle yaklaşılması gerekilen bir konudur. Kişilerin sıradan bir aksesuar olarak kullandığı birçok yüzük çeşidi vardır. Bunların genel olarak bir anlamı olmamakla birlikte herhangi bir ortama veya kıyafete uygun olarak kullanılması söz konusudur. Fakat alyanslar bu konunun dışında kalmaktadır. Alyans takan bir kişi bir söz vermiş demektir. Hem bizim toplumumuzda hem de dünyanın birçok yerinde bu aynı anlama gelmektedir. Yani parmağında bir alyans taşıyan kişinin medeni durumunun bekar olmadığı açıkça ortaya çıkmaktadır. 

Evlilik müessesine büyük önem verilen toplumumuzda evlilik yoluna girmiş kişilerin yüzük takması da oldukça önemlidir. Hatta bu konu o kadar büyük bir yer edinmiştir ki yüzüğün hangi elin parmağında olduğu bile kişinin özel hayatı hakkında kesin bir bilgi vermektedir. Söz veya nişan yapıldıktan sonra sağ elin parmağına takılan yüzük, evlendikten sonra sol elin parmağına takılmaya başlanır. Böylece hiç konuşmadan karşıdaki kişinin medeni durumu net bir şekilde anlaşılabilir. Bu ölçüde büyük önem arz eden bir konunun nesnesi olan alyansın seçimi de incelik ve titizlik yürütülerek yapılmalıdır. 

Altın Oluşumu ve Karat

Altın diğer birçok maden gibi bir oluşum süreci olmayan madendir. Yer kabuğunun içinde saf olarak bulunur. Yeryüzündeki tektonik olayların yaşanmasıyla yer kabuğunda hareketlenme olur ve bu çarpışmalar sonucunda magma yüzeye doğru itilir ve içinde zengin altın kaynakları olan kayaçlar yeryüzüne çıkar.
Karat kavramı mücevher sektöründe altının içinde barındırdığı saflığı ifade eden bir ifadedir. Taşın mevcut ağırlığını belirleyen karat kavramı 0,2 gram ile eşdeğer bir özelliktedir. Bu ifadeden yola çıkarak 24 karat (ayar) altın saf altını ifade eder. Yanı 24 karat özellikli bir ayarda altından başka hiçbir madde yoktur. Bundan daha küçüğü 22 ayar (karat) altındır. Bu özellikli altında ise %91,6 oranında altın vardır. Yani tamamı saf altın değildir. 18 ayar altında bulunan saf altın miktarı %75’tir. 14 ayar altında ise bulunan saf altın miktarı %58,3’tür. Yani geriye kalan kısmı farklı madenler kullanılarak oluşturulmuş altın çeşididir. Altının içine giren başka madde miktarı ne kadar fazla ise altının sertliği de o oranda yüksek olur. Yani 14 ayar altın 24 ayar altından daha fazla bir sertliğe sahip olacaktır. Karat anlatıldığı gibi altın yüzük alınırken üzerinde önemle durulması gereken bir detaydır. Değerli bir alyans satın almak isteyen çiftler tercihlerini 24 ayardan yana kullanabilirler. 

Alyans Modelleri ve Fiyatları

Beyaz altından üretilmiş olan bu çeşit yüzükler sadelik seven çiftler için üretilmiştir. Günlük yaşamda ve iş hayatında rahatlıkla kullanılabilecek olan bu ürünün kadın-erkek olarak üretimleri mevcuttur. Her ne kadar sadeliği ile göz önünde olsa da kadın modelinde tam tur minimal dizilmiş taşlar sadelikle beraber şıklık garantisi de verecektir. Fiyatları diğer örneklerine göre ortalama bir durumda olan bu model bir alyans parmak ölçünüze uygun olarak özel üretime sahiptir. Parmak ölçünüzü doğru bildirdiğiniz halde sipariş sonunda rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Klasik Alyanslar

Geçmişten günümüze kadar özelliğini yitirmeyen ve en çok tercih edilen yüzükler arasında olan klasik alyanslar her türlü kullanıma uygun, zarif ve şık tasarımlara sahiptir. Klasik alyansların bazı çeşitleri değerli taşlarla bezenerek hem zarifliğe şıklık katıyor hem de alyansın değerini arttırıyor. Klasik alyanslarda sarı rengin yanında beyaz tercih etmek isteyenler için de klasik beyaz alyansları bulmak mümkün oluyor. Klasik alyans fiyatları diğer alyanslara göre daha uygun olabiliyor. Çok tercih edilen bir ürün olduğu için indirimleri de bol olan bir üründür. Klasik olan bu türde çok fazla değişkenlik olmadığı için fiyatları da normal bir seyir izlemektedir.

Pırlanta Alyanslar

Pırlanta alyans günümüzde çok tercih edilen seçeneklerden bir başkasıdır. Şıklık baz alınarak üretilen bu ürünler kişinin her yerde ışıldamasına yardımcı olacaktır. Hem kadın hem erkeklere özel olarak üretilen bu ürünleri seçerken kullanılan taş yapısına dikkat edilerek bir seçim yapılmalıdır. Bunun yanında pırlanta alyansta hem altın hem gümüş hem de rose seçenekleri bulunmaktadır. Bu renklerin üzerine konulan taş ile şıklık tamamlanır. Erkekler için ufak bir taş kullanılırken kadınlar için daha büyük ve ışıltılı parçalar kullanılır. Sadece kadın veya sadece erkek modelleri vardır. Pırlanta yüzüğün kalitesi kullanılan taşın parlaklığı ile anlaşılır. Bunun yanında gramaj da önemli bir etkendir. Doluluk oranı yüksek olan alyanslar düşme veya ezilme tehlikesi geçirdiğinde daha dayanıklı olacaktır. Fiyatları da taşları oranında değişmektedir. Türünün diğer örneklerine göre çok fazla çeşidi olması fiyatlarında da farklar olmasına sebep olmuştur. 

Altın Alyans

Nişanlanan çiftler, evlilik için yüzük seçiminde en çok altın alyans tercih ederler. Birçok çeşidi olan bu ürünler hem sade hem de daha gösterişli yapılarıyla farklılık göstermektedir. Beyaz, bronz ve sarı rengin beraber kullanıldığı altın alyanslar farklılık isteyen çiftler için kullanışlı bir seçenek olmaktadır. İçine istenilen her sözün yazıldığı bu alyanslar uzun yıllar parmağınızda kalabilecek şıklık ve sadelikte üretilmiş seçeneklere sahiptir. Fiyatları ağırlıklarına göre değişen bu altın yüzüklerin içerisinde barındırdığı altın miktarı da fiyatı açısından önemlidir.

Geçmişten günümüze kadar birçok uygarlığın yoğun olarak kullandığı alyanslar hemen hemen her zaman değerli bir yapıya sahip olmuşlardır. Tarihin başlarında değersiz maddelerden yapılan alyanslar daha sonra maden çeşitliliğinin ortaya çıkmasıyla değerlerini her geçen gün arttırmışlardır. Hatta bazı toplumlarda kız alınırken damat kızın babasına bir yüzük vererek başlık parası vermiş olur. Bu da verilen ürünün değerli olduğu anlamına gelmektedir. Bir başka uygarlıkta ise alyans fiyatları ne kadar yüksekse aşkın ve sevginin de bu oranda yüksek olduğu düşünülür. 

Altın yüzükler ve alyans fiyatları sabit fiyatlara sahip değildir. Teknoloji ve üretimin çok fazla geliştiği günümüzde bununla beraber maden çeşitliliği artmış ve bu madenleri işleme kolaylığı da gelişmiştir. Standart fiyatların yanında özel üretim birçok ürün yapılmaktadır. Bunların taşlarının büyüklüğü ve kullanılan madenin değerine göre verilen fiyatlardan çok daha yüksek seviyelerde seyrettiği görülmektedir. Bu fiyatları yüksekliği ve ürün çokluğu konunun hassasiyetini ortaya koyuyor. Günümüzde yüzük takmayı sevmeyen çiftlerin uyguladığı başka bir yöntem ise yüzük parmaklarına dövme yaptırmalarıdır. Bu dövmelerin çoğunluğu sonsuzluk işareti, çiftlerin birbirinin baş harfi veya yüzük desenleri çizdirmeleridir. Yüzük rahatsızlığı olan kişilerin yaptırdıkları bu dövmelerin anlamı yüzüksüz bir evliliğin olmayacağı anlamına gelmektedir. 

Alyans fiyatları göz önüne alındığında herkesin bütçesine uygun ve tercihe göre gösterdiği de söylenebilir. Alyans fiyatları tek çift olması, özel tasarım olması gibi sebeplerle farklılık gösterebilmektedir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.