Alyans Modelleri

22-04-2021 10:53

Doğru alyansı seçmek ve bulmak kolay bir iş değildir. Piyasada yer alanalyans modelleriarasından tarza ve zevke uygun alyansı bulmakla beraber kullanışlı olması ve kişinin ellerine de yakışması gerekmektedir.

Alyans Nedir?

Kelime anlamı olarak "ittifak" anlamına gelen alyanslar çiftlerinin birbirlerine olan birliktelik sözünü simgelemektedir. Medeni durumun bir göstergesi olarak görülen alyanslar için nişan yüzüğü ya da söz yüzüğü de denilebilmektedir. Alyans erkeğin ve kadının birbirlerine olan duygularını ifade etmektedir. Birbirlerine karşı olan duygular ile birlikte sonsuz bir bağ ve sonsuz bir sevgi ile beraberlik yaşanmaktadır. Alyanslar bu anlamları ile geçmiş zamanlardan günümüze kadar gelmiştir.

Alyans Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Eşiniz ile verdiğiniz birliktelik sözünde uzun yıllar boyunca takacağınız alyans modelini seçerken iki tarafında beğendiği bir alyans modelini seçmelisiniz. Bunların kadın için ve erkek için olan modelleri ile seçimlerinizi daha kolay yapabilirsiniz. Genel olarak alyans modelleri arasında kadınlar için taşlı ve desenli modeller bulunurken, erkekler için ise sade ve taşsız modeller yer almaktadır.

Hem kullanım kolaylığına sahip olan hem de şık olan alyans modelleri seçerken ilk olarak alyans modelinin hangi materyalden yapıldığına ve hangi renk olacağına karar verilmelidir. Daha sonra ise seçeceğiniz alyansın maliyeti dikkate alınmalıdır. Parmağı sıkmamalı, parmağı terletecek kadar kalın olmamalı, rahat ve hafif olan modeller göz önünde bulundurulmalıdır. Uzun seneler parmağımızdan çıkartmayacağımız alyanslar yemek yaparken, spor yaparken, uyurken, çalışırken vb. Hayatımızın her alanında bizimle birlikte olacaktır. Bu sebeple alyans parmaktaki kan akışını kesecek kadar dar olmamalı bununla birlikte de parmaktan düşecek kadar da geniş olmamalıdır.

Parmağa sürekli olarak temas edecek olan alyansın iç yüzeyinin sizi rahatsız edecek şekilde desenli olan modelleri parmağınızı tahriş edebilmektedir. Ayrıca bu tarzda olan girintili çıkıntılı olan ve taşlı olan alyans modelleri ellerin yıkanması sırasında içerisinde sabun artıklarının kalmasına sebep olmaktadır. Bu sebep ile daha sade ve düz alyans modelleri seçilmesi günlük hayatınızda daha kolay kullanım imkânı sunmaktadır.

Alyans Modelleri Nelerdir?

Alyans modelleri, alyanslarda kullanılan materyale, alyansın rengine, alyansın desenine ve alyansın boyutuna göre çeşitlilik göstermektedir. Son yıllarda özellikle alyans modellerinin oldukça çoğalması sebebi ile evlenmek isteyen çiftlerin alyans tercihlerini yapmaları bir hayli zorlaşmıştır. Alyans modelinizi seçerken alyansınızın altın, gümüş, titanyum, platin, çelik gibi hangi materyalden olmasını istediğinizi alyans satışı yapan yerlere belirtmelisiniz.

Altın Alyans Modelleri

Altın alyans modelleri genel olarak en çok tercih edilen alyans modelidir. Altın alyans modellerinin beyaz, rose (pembe) ya da sarı gibi renk seçenekleri bulunmaktadır. Bununla birlikte altın ile karıştırılan bakırın daha fazla kullanılması ile ortaya çıkmakta olan kırmızı altın, beyaz altın ve sarı altın ile birlikte modern olan tasarımlarda da kullanılmaktadır. Buna benzer olarak altın ile karıştırılan gümüşün daha fazla oranda kullanılması ile de ortaya yeşil altın çıkmaktadır. Fakat yeşil altın alyans tercihi yapmak isteyen kişilerin gümüşün daha fazla oranda kullanılması sebebi ile ileriki yıllarda kararma ihtimali bulunacağını bilmeleri gerekmektedir.

Son yıllarda yaygın bir şekilde üretilmekte olan beyaz altının ve sarı altının kullanıldığı birçok çift renkli alyans seçenekleri de bulunmaktadır. Alyans da tercihiniz ince, desensiz ve altın gibi klasik olan modellerden yana olabileceği gibi, üzerinde taşlar bulunan ya da desenli olan gümüş alyans modelleri arasından da olabilir. Genel olarak sarı renkte tercih edilen bombeli alyans modeli, klasik olan modeller arasında çiftlerin vazgeçemediği bir modeldir.

Gümüş Alyans Modelleri

Gümüş bir alyans modeli düşünüyor iseniz düz, bombeli, desenli, taşlı pek çok alyans modeli bulunmaktadır. Fakat gümüş alyans modellerinin kararma ihtimalinin bulunduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Belli zaman aralıklarında parlatılarak bakım yapılması gerekmektedir.

Çelik Alyans Modelleri

Klasik alyans modelleri yerine daha modern bir alyans modeli seçmek isteyen kişiler için daha modern tarzlarda olan çelik alyans seçeneklerine de göz atabilirsiniz. Çelik materyali daha dayanıklı ve paslanmayan bir metal olması sebebi ile kolay kolay çizilme yapmaz böylece uzun yıllar boyunca kullanım imkânı sunmaktadır. Ayrıca gümüş alyans modelleri gibi kararma da yapmaz.

Platin Alyans Modelleri

Doğada bulunmakta olan en parlak olan ve en sağlam olan metallerden birisi olan platin materyali ise oldukça sert bir yapıdadır ve işlemesi de oldukça zordur. Bu sebeple platin alyans modelleri kuyumcularda pek fazla bulunmaz ve fiyatları da oldukça yüksektir. Altın alyans modellerine göre daha dayanıklı olan platin alyanslar, sağlam olan yapısı ile yamulmalara ve çizilmelere karşı oldukça dayanıklıdır.

Titanyum Alyans Modelleri

Koyu gri bir renge sahip olan titanyum alyans modelleri ise çelik kadar ağır dayanıklı olmasına rağmen bir alüminyum kadar hafiflerdir. Titanyum oksitlenmeye uğramaması sebebi ile kararma yapmaz titanyum alyans üzerine kaplama yapılmamaktadır. Eğer istenir ise altın ya da gümüş parçalar eklenerek alyans modeline dönüştürülebilir.

Özel Tasarım Alyans Modelleri

Birçok alyans modeli seçenekleri arasından zevkinize ve tarzınıza uygun olan alyansı bulamadıysanız özel tasarım alyanslardan faydalanabilirsiniz. Özel tasarım alyans modelleri biraz maliyetli olsa da uzun yıllar boyunca takacağınız alyansı kendi zevkinize ve tarzınıza uygun, hayallerinizdeki gibi yaptırmak için en ideal tercih olacaktır. Eğer dünya evine gireceğiniz eşiniz ile aranızda özel bir simge varsa onun ile bir yüzük modeli tasarlatabilirsiniz. Eğer özel tasarım bir alyans modeli yaptırmaya karar verdiyseniz üretim süreci uzun sürebilmektedir.

Alyans ile Tektaş Yüzük Uyumu

Alyans modeli seçerken dikkat edilmesi gerekenler arasında alyansınızı birlikte kullanacağınız yüzük ile birbirine olan uyumu gelmektedir. Eğer alyansınız ile birlikte tektaş, üç taş gibi yüzükler kullanmak istiyorsanız alyans tercihinizi bu yüzükler ile uyumlu olan modeller arasında yapmakta fayda vardır. Alyans modeliniz ile yüzük modelinizin uyumlu olmasının bir sebebi de uzun yıllar boyunca kullanacak olmanızdır. Hem görsel anlamda oldukça şık ve zarif duran hem de simgesel olarak oldukça güçlü anlamlar taşıyan bu iki parça birlikte kullanılabildiği gibi ayrı ayrı da kullanılabilir.

Alyanslar genel olarak günlük hayatta kullanıldığı için daha kullanışlı ve daha rahat modellere yönelmekte fayda vardır. Eğer pırıltıdan hoşlanıyor iseniz tek taş yüzüğü günlük hayatta da kullanabilirsiniz. Alyans ve tek taş yüzük birlikte, özel günlerde takılmaktadır. Bu sebep ile birbirini tamamlamaları görüntü açısından önem taşımaktadır. Farklı renklerde olan ve farklı materyallerden üretilmiş alyans ve tek taş yüzük birlikte kullanıldığı durumlarda uyumsuz gözükmektedir. Eğer alyans altın materyalden seçilmiş ise tek taş yüzük de altın materyalde seçilmelidir. Diğer türlü birbirleri uyumsuz olacak ve görsel anlamda güzel bir görüntü oluşturmayacaktır.

Alyans seçiminde görsellikte rahatlıkta çok önemlidir. Bu sebeple seçimler sırasında kişinin kendine en uygun modeli seçmesi kullanımı için uygun olacaktır. Erkekler için daha kısıtlı alyans seçenekleri varken kadınlar için yelpaze daha geniştir. Her zevke ve bütçeye göre alyans modelleri bulmak mümkündür.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.