Alyans Çeşitleri 2023

18-05-2021 11:16
          
 
"İttifak" anlamına gelen Alyans iki çiftin birbirine beraber olacaklarına dair söz vermeleri anlamında kullanılır. Çiftler arasındaki durumu gösteren alyanslara söz alyansı (yüzüğü) ve nişan alyansı (yüzüğü) da denilmektedir.

Alyans Çeşitleri Nelerdir

Birbirinden farklı Alyans çeşitleri bulunur. Bu çeşitlenme, alyansın yapımında kullanılan malzemeye, şekil yapısına, desen ve alyansın boyutuna göre farklılıklar gösterir. Alyanslardaki çeşitlenmenin son zamanlarda artması evlenecek çiftlere alyansa karar vermede güçlük yaşatmaktadır.

Altın Alyans

Birçok alyans çeşidi olmasına karşın yine de en fazla seçilen alyans çeşidi Altın alyans olmaktadır. Farklı renklere sahip altın alyanslar bulunmaktadır. Bu renkler beyaz, rose, sarı ve altın sarısı renklerinde olmaktadır. Son yıllarda altın içerisine karıştırılan bakırın oran olarak arttırılması sonucunda yeni altın rengi olan kırmızı altın da piyasaya sunulmuştur. Kırmızı altın, sarı altın ve beyaz altın ile birlikte kombinlenerek daha trend tasarımlar oluşturulmaktadır. Oldukça zarif tasarım olan kırmızı altın kombinleri sıklıkla tercih edilen modeller arasına girmiştir.

Bir başka karışım olan gümüşün altın içerisinde daha yüksek oranlarda kullanılması sonucu yeşil altın rengi de oluşturulmuştur. Görsel olarak oldukça zarif olan yeşil altın alyansların tek dezavantajı, kullanılan alyansın ileri zamanlarda kararma yapabilecek olmasıdır. Bunu dikkate alarak Altın alyans tercihi yapılmalıdır.

Son yıllarda popüler olarak beyaz altın ve sarı altın alyansın karışık olarak kullanıldığı Altın alyans modelleri çiftler arasında sıklıkla tercih edilmektedir. Hem zarif hem de modern bir görüntü elde edilirken uzun ömürlü alyans olması da dikkate alınarak tercih edilmektedir. 

Bombeli Alyans

Klasik alyans seven çiftler tercihlerini Bombeli alyans olarak kullanmaktadır. Bombeli alyanslar düz, desensiz, ince, zarif ve sade bir görünümdedir. Geleneksel bir model olan bombeli alyanslar klasik tarzdan vazgeçmek istemeyen çiftler için sarı renkli düz ideal alyans çeşididir. Bombeli alyansların iki farklı formu bulunur. İnce bombeli alyans ve kalın bombeli alyanstır. Çiftler arasında ince bombeli alyans daha sıklıkla tercih edilir. Kalın bombeli alyansın ince bombeli alyansa göre daha ağır olması ve parmaklarda terleme yapması sebebi ile ince bombeli alyans tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra kalın bombeli alyansların parmakta hareket kısıtlılığı yaratması ve rahatsızlık hissi vermesi de ince bombeli alyansın tercih edilmesine sebep olmaktadır.

Gümüş Alyans

Gümüş alyans tercih edecek olan çiftler için oldukça geniş bir model aralığı bulunur. Farklı desenlerde, çeşitlerde, bombe ve taşlı modeller olmak üzere sınırsız çeşidi bulunur. Çeşitlerin fazla olması çiftleri seçim yaparken çok fazla düşünmeye zorlamaktadır. Gümüş alyansların dezavantajlarının olduğu unutulmamalıdır. Bakımsız uzun zaman kullanılması uygun değildir. Gümüş alyansların kararma yapacağı bilinerek tercih edilmelidir. Bu kararma kalıcı değildir. Alyans bakımı düzenli olarak yapıldığı sürece gümüş alyanslar uzun süre rahatlıkla kullanılabilir. 

Çelik Alyans

Klasik alyans sevmeyen çiftlerin daha modern bir görünüme sahip olan Çelik alyans seçenekleri de bulunmaktadır. Çelik alyanslar uzun yıllar kullanılabilir. Çizilme, paslanma ve kararma gibi bir sorunları bulunmaz. Oldukça dayanıklı metal yüzüklerdir. İçerisinde gümüşün olmaması sebebiyle kararma sorunu yaşamayacağını da çiftlere garanti eden alyans çeşididir. 2022 Alyans çeşitleri arasında kendine yer bulan bu metal uzun ömürlü olduğu gibi aynı zamanda oldukça da şıktır.

Platin Alyans

Platin doğada bulunan en parlak ve dayanıklı metallerden biridir. Kullanım alanı oldukça geniştir. Alyanslar içerisinde de Platin alyans üretimi vardır. Platin alyansları her kuyumcuda bulmak ve rahatlıkla satın almak pek kolay değildir. Maliyeti oldukça yüksek bir alyans çeşididir. Ağırlığı altından daha fazladır. Çizilme, kırılma ve yamulma gibi bir durum göstermez. Oldukça dayanıklı bir yapıdadır. Sert ve işçiliği zordur. Bu yüzden Platin alyans fiyatı oldukça yüksek olan alyans çeşidi olarak bilinir.

Titanyum Alyans

Oldukça hafif formda olan Titanyum alyans, çelik alyans kadar dayanıklı bir alyans çeşididir. Alüminyum gibi hafif bir yapıdadır. Titanyum alyanslarda oksitlenme gibi bir durum yaşanmaz. Bu sebeple kararma sorunu oluşturmaz. Titanyum alyanslar sadedir. Üzerlerine kaplama gibi bir işlem uygulanamaz. Sadece modern bir görünüme kavuşturulması için üzerine işlemeler yapılarak piyasaya sunulur. Gümüş bir ek parça ya da altından bir ek parça ile desen oluşturularak şık tasarımlarla çiftlere sunulur.

Özel Tasarım Alyanslar

Çiftler uzun süren alyans arayışlarından sonra kendilerine uygun alyansı bulmamaları sonucu Özel tasarım alyanslara yönelebilirler. Özel tasarımcılarla iletişime geçerek hayal ettiği alyansları tasarlayarak hayata geçirebilirler. Özel tasarımcılar ile oluşturulan alyansların fiyatları seçilecek tarza göre değişebilmektedir. Bu tasarımların içerisine çiftler arasında sıklıkla kullanılan özel semboller ya da özel simgeler eklettirilebilir. Bu şekilde çiftler arasında eşsiz bir yüzük yapılabilmektedir. 

Alyans seçimi oldukça uzun süren ve zahmetli bir iştir. Doğru alyansı bulmak için çiftler çok fazla kuyumcu ve özel tasarımcıları gezmek zorunda kalırlar. Tercih edilen alyansların ellere uyumlu olması, uzun süre dayanıklı olması, kullanım açısından kolay olması gibi birçok püf noktası bulunmaktadır. 

Doğru Alyans Çeşidi Nasıl Seçilmelidir

Çiftler eşleri ile birlikte uzun yıllar kullanacakları alyans çeşitlerini seçerken ortak zevklerde karar almalıdır. Bu noktada kadın ve erkek alyansları olarak Çift alyanslar tercih edilebilir. İçerik olarak aynı olan alyans çeşitlerinin sadece modelleri bu noktada ayrılabilir. Kadınlar daha parlak ve taşlı modelleri tercih ederken, erkekler daha sade ve taşsız modelleri tercih etmektedir. Set halinde satılan bu modelleri tercih ederek eşler arasında zevkli bir uyum yakalamak mümkün olabilir.

Kullanım ve dayanıklılık açısından şık bir alyans tercih etmek isteyen çiftler 2022 alyans çeşitlerine dikkat ederek tercih yapmalıdır. Rahat, parmağı terletmeyen ve kullanım açısından parmakta zorluk yaratmayan Alyans çeşitleri tercih edilmelidir. 

Alyanslar seçilirken uzun yıllar boyu parmakta kullanılacağı, sporda, iş yerinde, uyurken ve denize girerken parmakta zorluk yaratmayan çeşitler seçilmelidir. Alyansın parmakları çok sıkması ve parmakta çok bol olmaması da göz önünde bulundurulmalıdır.  Yüzüklerin iç kısımları da oldukça önemlidir. İç kısmında desen ya da taş olan modellerin uzun kullanım sonrasında parmaklarda yara ve tahriş oluşturacağı da bilinmelidir. İç kısmı desenli olan modellerin çabuk kirleneceği ve içlerinde kir kalıntılarının da bulunacağı unutulmamalıdır. Çiftlerin bunları düşünerek daha sade, şık ve zarif alyans modellerini tercih etmeli uzun yıllar boyu günlük yaşamda konforlu bir yüzük kullanmalarına yardımcı olacaktır. 

Alyans seçerken çiftler tarzlarına uygun model ve çeşitleri tercih etmelidir. Günlük hayattaki giyim tarzları ve modaya her bakımdan uyması da parmaklarda zarif bir görüntü sunacaktır. Sürekli resmi giyinmek zorunda olan çiftlerin tercih edeceği alyanslar daha klasik çeşitte olmalıdır. Daha sportif ve rahat bir giyim ve iş hayatı bulunan çiftler taşlı ve farklı desenlerde alyansları günlük hayatlarında rahatlıkla kullanabilirler.

Alyans modellerinin sadece altın ve gümüş model olmadığı çiftler arsında bilinmelidir. Farklı Alyans çeşitleri bulunan alyans modellerini uzun bir araştırma sonunda bularak kendinize uygun en özel alyansı tercih edebilirsiniz. Alyans özeldir ve çiftleri birbirine daha yakın ve özel hissettiren bir parçadır.  Bunlara dikkat ederek kendinize özel alyansları tercih etmek için uzun araştırmalar yapılması gerektiği unutulmamalıdır. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.