Çift Alyans Modelleri

19-05-2021 16:48
                       
 
Alyanslar evlilik sözü ile bir araya gelen her çiftin aşkın nişanesi olarak taktığı aksesuarlardır. İster söz için ister nişan ya da evlilik için olsun çift alyans modelleri özenle seçilmektedir. Birbirinden şık tasarımlar arasında beğenilerine en uygun olan alyansları seçen çiftler mutluluklarını bu yüzüklerle taçlandırır. Sevdiğiniz ile beraber uyum içinde takılan çift alyansları hayatın her alanında olduğu gibi bu anlamlı aksesuarla da uyum içinde olmanızı sağlar. 

Gösterişli işlemelerin yanı sıra sadelik ve zarafetle tasarlanan çift alyans modelleri evlilik yoluna adım atan çiftlerin beğenisine sunuluyor. Her zevke uygun ve her yaş grubuna hitap eden modellerdir. Çiftlerin tarzları ile bütünleşen alyans modelleri, modern çizgilerden, klasik ve vintage modellere kadar uzanmaktadır. Gözünüz parmağınıza takıldığı her an izlemeye doyamayacağınız tarzda olan bu olan bu alyans modelleri şıklığından söz ettirecek. 

Her çağda bağlılık sadakat ve aşkın simgesi olan alyanslara ilk olarak Antik Mısır döneminde rastlanır. O dönemlerde altın yerine farklı materyaller kullanılarak yapılırdı. Hangi materyal ile yapılırsa yapılsın en eski çağlardan günümüze kadar alyansın derin manası hiç değişmemiştir. Aşk ve sonsuzluğun simgesi alyanslar daha sonra Roma döneminde karşımıza çıkar. Roma İmparatorluğu döneminde karşımıza çıkan bu alyansların içine aşk sözleri yazılmıştır. Bu aşk ifadeleri Roma döneminden günümüze miras kalmıştır. 3000 yıllık bir geçmişe sahip olan alyanslar günümüzde ki şeklini alana kadar pek çok evreden geçmiştir. Son olarak günümüzde kullanılan altın başta olmak üzere birçok değerli materyal ve değerli taşlardan oluşan alyanslar ortaya çıkmıştır.

İhtişamlı Alyansların Enerjisi Sevgi Kadar Güçlü!

Alyans yüzüklerin iç kısmına özel anların tarihi veya kalbinizden geçen güzel bir söz yazdırılabilir. Taşlı alyans yüzüklerin yanı sıra kadın alyans yüzüğü taşlı erkek alyans yüzüğü taşsız olabilmektedir. Her insanın parmak ölçüsü birbirinden farklıdır. Bu yüzden yüzükler çiftlerin parmak ölçüsü alınarak özel olarak yaptırılabilir. Çift alyans modelleri birbiri ile kombine olacak şekilde yapılmaktadır. Beraber adeta ahenk içinde dans eder gibi görsel açıdan müthiş bir uyum sergilemektedir. Bundan dolayı çiftler alyanslarını çift olarak tercih etmektedir. Alyans sevgi bağının nesneleşmiş halidir. Bu özel nesnenin anlamı ömür boyu birlikteliktir. Çift alyansları sürekli parmakta olacağından dolayı şık ve rahat olmalıdır. Böylelikle bu büyülü nesle parmakta hiçbir nedenle çıkmaz ve birliktelikte yaşanacak tartışmalarında önüne geçilmiş olur. Bir seferlik alınan alyanslar ömür boyu taşınır. Bu yüzden klasik alyans modelleri yerine kişinin zevkine göre olan alyans modelleri tasarlanabilir. Tasarım alyanslar çiftlerin istediği tarzda dizayn edilmektedir. Bununla beraber el işi incelikle işlenmiş alyans modellerini de tercih edebilirsiniz. Çift alyans modelleri altın rengi, rose altın ve beyaz altın olarak tercih edilebilir ve bu şekilde tasarlanabilir. Benzersiz bir çift alyansa sahip olmak isteyen çiftler tasarım alyanslara başvurabilirler. Bu muhteşem tasarımlar içinize sinecek cinsten olduğundan parmağınızda taşımaktan kıvanç duyacaksınız. 

Çift Alyans Seçimi

Dikkat çeken çift alyansları seçilirken göz önünde bulundurulması gereken bazı hususlar vardır. Bunların başında eşinizin genel giyim tarzı gelmektedir. Bunun dışında kullandığı diğer aksesuarların özellikleri de göz önünde bulundurulmalıdır. Genel olarak iddialı giyinen bir çift iseniz daha sade alyans modelleri seçmekte fayda vardır. Böylelikle stiliniz tamamlanırken göz yormayan bir görünüme kavuşursunuz. Sade bir şıklık tercih eden çiftlerden iseniz alyansların göze gelecek şekilde çarpıcı olması tercih edilebilir.
Özel anlamlar taşıyan bu yüzüklerin seçiminde rol oynayan bir başka konu da maden çeşididir. Alyanslar genellikle 14 ayar altın olarak seçilmektedir. Bunun nedeni altının sağlam olması ve şık bir yüzük sunmasıdır. Altın dışında gümüş alyanslar, titanyum ya da çelik alyanslar da tercih edilebilir. Klasik çift alyans rengi sarı altındır. Fakat son yıllarda beyaz altın alyanslar da tercih edilmektedir. Ayrıca birkaç renk altının bir araya gelerek tasarlandığı alyanslar da vardır. 

Çift Alyansları

Çift alyansları; beyaz altın, rose altın, sarı altın ya da yeşil altın kullanılarak tasarlanır. Alyanslar nişanlanmanın veya evliliğin simgesidir. Fakat söz yüzüğü olarak da tercih edilmektedir. Aile arası nişan törenlerinden görkemli büyük törenlere kadar törenler nasıl olursa olsun vazgeçilmez ve en dikkat çeken unsur hep alyanstır. Kadın ve erkeğin parmaklarına takılan bu bağlayıcı yüzükler farklı boyutlarda takım olarak tasarlanacağı gibi birebir aynısı olarak da tasarlanabilmektedir. Bazı çiftler ise söz ve nişan yüzüklerinden farklı olarak evlilik yüzüklerini daha görkemli tercih etmektedir. Çift alyans modelleri her ne kadar aynı olma gibi bir yönelim gösterseler de kadın alyanslarının üzerinde daha farklı işlemeler ya da pırlantalar bulunabilir. Bu durum tamamen opsiyoneldir. Ayrıca oryantal motiflere sahip yüzüklerde mevcuttur. Tarzlarını canlandıracak modelleri seçmek tamamen çiftlerin tercihine sunulur. Tarih yazmanın yanı sıra alyansın iç yüzüne isim ya da sonsuzluk işareti ve kalp gibi desenlerde yaptırılabilir. 

Sonsuz aşkı temsil eden alyanslar çift alyans modelleri ile ön plana çıkmaktadır. Hayatlarını birleştiren insanların iyi gün kötü gün yemini ederken parmaklarında ışıldayan zarif nesnelerdir. Mutluluk ve her duyguyu paylaşan çiftlerin alyanslarının da aynı olması bu paylaşımın adeta sembolüdür. Evlilik imzası atarken herkes mutlu bir beraberliğin hayalini kurarak bu yola çıkar. En mutlu anılarınıza şahitlik edende parmağınızdaki yüzükler olur. Söz ya da nişanda alyans sağ elin yüzük parmağına takılırken evlendikten sonra sol elin yüzük parmağına geçer. Böylece bir insanın evli mi yoksa nişanlı mı olduğu hemen anlaşılır. 

Alyansın modeli ne olursa olsun yapısı halka şeklindedir. Bunun nedeni ise halka şeklinin sonsuzluğu simgelemesi ve evliliklerin de ömür boyu süreceğinin habercisi olmasıdır. 

Çift Alyans Modellerinde Sadelik

Zamansızlığın sembolü sade çift alyans modelleri, modası hiç geçmeyen minimal çizgilere sahip alyans modelidir. Sadelikten yana olan çiftler için harika bir seçenektir. Kombin yapma kolaylığı ve rahat uyum sağladığı için çiftler sıklıkla tercih etmektedir. Özellikle beyaz altın modelleri sadeliğin ön planda olduğu tasarımlara sahiptir. Sade alyans modelleri genelde hafif işlemeli olarak öne çıkmaktadır. Beyaz ya da sarı altın olarak tercih edilen bu modeller sade ancak ufak motifli modelleri mevcut. Bunun haricinde çift renkli alyans modelleri de mevcuttur. Bu modeller iki renk kontrastı ile tasarlanmış parçalardır.

Klasik Çizgilerde Çift Alyans Modelleri

Klasik çizgiden ayrılmayan çiftlerin tercihi olan klasik çift alyans modelleri ayrılmaz bir parçanız olacak. Her ortamda kullanılabilir olan bu alyanslar, günlük tarzınızın dışında abiye kıyafetlerle de uyum sağlar. Klasik alyans modelleri uygun fiyatlı olmaları nedeniyle de tercih edilmektedir. Hem şık hem bütçeye uygun bir çift alyans arayanların ihtiyacına cevap olacak nitelikte. Klasik alyans modelleri arasında en popüler olan iki model vardır. Bunlar klasik düz alyans ve bombeli alyans modelleridir. Bombeli alyanslar geniş bir ene sahipken klasik düz alyanslar ince bir tasarımda buluşur. Bombeli olan yüzükler keskin hatlara sahip ve sert köşelidir. 

Klasik alyanslar diğer alyans çeşitlerine nazaran daha hafiftir. Bu özellikleri sayesinde elinizde ağırlık yapmadan rahat kullanım olanağı sunar. Bunun haricinde uzun yıllar değiştirmeden kullanılabilir ve asla demode kalmaz. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.