Alyans Modelleri 2023

28-06-2021 10:12
          
 
Alyans kadın ve erkeğin hayatlarını birleştirmek için attıkları ilk adımın simgesidir. Tarihi ve kullanımı günümüzden çok öncelerine dayanan alyansın ilk kez Antik Mısır'da kullanıldığı bilinmektedir. Mısırlı Firavunlar bitki saplarını yuvarlayarak yüzük gibi kullanmışlardır. Yuvarlak olarak kullanılmasının sebebi sonsuzluğun simgesi olarak görülmesiymiş. Ayrıca Mısırlılar sol elin baştan dördüncü parmağından yani yüzük parmağından kalbe giden bir damar olduğunu düşünürlermiş. Bu şekilde alyans yıllar geçtikçe tüm dünyaya sevginin ve sonsuzluğun simgesi olarak yayılmıştır. Bitki sapından değerli metallere geçiş yaparak parmakların vazgeçilmez takısı halini alan alyans evlilik boyunca erkeğin ve kadının parmağında duracak olan önemli bir simgedir. Seçiminin de bu doğrultuda yapılması gerekmektedir.

Alyans Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alyans seçiminde dikkat edilmesi gerekenler listesinin başında kadın ve erkeğin ortak beğendiği bir yüzüğün olması gelmektedir. Genelde alyanslar çift halinde tasarlanırken kadın ve erkek tasarımları birbiri içinde uyumlu olsa da kadının alyansı biraz daha gösterişli olmaktadır. İkili set halinde üretilen alyanslar sayesinde her iki tarafında zevkine hitap edecek yüzüğü bulmak kolaylaşmaktadır. Gelin için tasarlanan alyans çeşitlerinde taşlar ve desenler bulunurken, damat için tasarlanan modeller daha sade ve zarif olmaktadır. İlk verilmesi gereken karar yüzüğün hangi materyalden ve renkten seçilmesi gerektiğinin belirlenmesidir. Bu sayede birçok çeşitten birkaçını eleme şansı olabilmektedir. Sarı altın, beyaz altın veya bronz seçeneklerinden birine karar vermelisiniz. Günlük hayatınızda spor giyinmeyi seviyorsanız bu özellikte bir yüzük size uygun olur. Ya da her zaman şık kıyafetlerle, takım elbiseler tercih ediyorsanız bu özellikte bir yüzük seçmeniz gerekir. Modern veya şık tasarımlardan birini seçebilmek için çift olarak hayat tarzınızı ve zevklerinizi göz önünde bulundurarak beraberce karar vermeniz çok önemlidir. Bu sayede hem uyumlu hem de ikinizin ortak zevki olan bir seçim olur.

Alyans Seçerken Püf Noktalar

Alyans seçerken hem kadın hem de erkek için uyumlu olmasının yanı sıra alyansın parmağı sıkmamasına dikkat edilmelidir. Yüzüklerin bazıları yuvarlak hatlı bazıları daha düz olur. Parmağınızın yapısına göre sürtünme yapmayacak ve terlemeye sebep olmayacak alyanslar tercih edilmelidir. Cildiniz hassas ise ya da alerjik bir durumunuz varsa buna göre tercih yapmanız da önemlidir. Ayrıca seçtiğiniz alyansın bol olmaması da gerekir. Bol olduğunda elinizi yıkarken suyla bir anda kayıp düşmesine sebep olur. Taşlı ve desenli modeller parmağı zedeleyebilmektedir. Deneme yaparak alınması tavsiye edilir. Dış yüzeyi desenli ve taşlı olan alyanslarda yaşanabilen bir diğer sıkıntı da kıyafetlere takılması olmaktadır. Kadınların kullanacakları alyansı seçerken dikkat etmeleri gereken bir diğer konu da alyansın yanında takacakları tek taşın özellikleridir. Tektaş ve alyansın aynı materyalden yapılması ile uyum yakalanabilir. Ya da tek taşın boyutuna göre alyans daha sade tasarımlardan seçilebilmektedir. Beyaz altın ve sarı tektaş bir arada kullanılmamaktadır. Uzun yıllar kullanacağınız alyansları seçerken zevkinize göre ve aynı zamanda rahat edebileceğiniz tasarımları seçmeniz önemlidir. 

Kadına Göre Alyans Çeşitleri

Alyans çeşitleri belirlenirken kadınların zevklerine ve beğenilerine uygun tasarımlar yapılmaktadır. Sarı altın, beyaz altın veya bronz seçeneklerinden hangisini seçerseniz seçin size uyan bir tasarım mutlaka vardır. Alyanslar minik taşlarla süslenerek şık görünümlere kavuşur. Bazı modellerde hassas dokunuşlarla yüzük üzerinde şekiller bulunmaktadır. Kadına göre alyans çeşitleri arasında; ortasında sıra taşlar bulunan, altın, sarı ve bronz üç rengin karışımından yapılan, pırlanta taşla kaplı, kumlanmış yüzeyli veya kırmızı ve beyaz altın stilize motifli olmak üzere birçok çeşitte yüzük bulunmaktadır. Gösterişli veya sade tasarımlar arasından seçim yapabilmek için birkaç defa tercihlerinizi gözden geçirmeniz gerekebilir.

Erkeğe Göre Alyans Çeşitleri

Kadınlar için tasarlanan modellerin hepsi erkek için ve erkeğe uygun olarak üretilmektedir. Kadınlara özel üretilen taşlı yüzüklerde erkek için üretilmiş olanı sade ama aynı materyal ve tasarımla yapılmaktadır. Erkeklerin parmaklarının yapısı da yüzük seçimlerinde etkili olur. Erkeğe göre alyans çeşitleri; genellikle daha sade ve zarif görüntülü modeller olarak tercih edilir. Ama yüzüğü alacak olan kişilerin kararıyla istenen şekilde de kullanılabilmektedir.

Alyansın Altın Ayarı

Evliliğin en önemli simgesi olan alyans satın alınırken uzun ömürlü ve dayanıklı olması için 14, 18, 22 ve 24 ayar altın alyans alınabilmektedir. En çok çeşit bulabileceğiniz alyans altın ayarı 14' tür. Darbe ve yamulmaya karşı en dayanıklı alyans ayarı 14 olmaktadır. Ama sonradan ölçü değişikliği talep ederseniz değişim mümkün olmaz. Çünkü 14 ayar çok sert yapıdadır. 18 ayar altın seçenekleri arasında sade ve desensiz modeller bulunmaktadır. 22 ayar altın tercih edildiğinde ise esnek özellikli olduğu ve yamulmalara karşı çok dirençli olmadığı bilinerek satın alınmalıdır. 24 ayar altın yapısı saf altına eş değer olarak çok yumuşaktır ve bu ayarda altın yüzük genelde yapılmamaktadır.

Kendi Alyansını Yaratmak

Kendi alyansını yaratmak aradığı yüzüğü bulamayan çiftlerin yardımına koşan bir uygulamadır bu sayede sadece sizde bulunabilecek özelliklerde bir yüzükle hayatınızı birleştirmiş olursunuz. Hayatınızın anlamı olan kişiye kendi tasarımınız olan bir yüzükle evet demek mutluluğunuza anlam katacaktır. Çizime yeteneğiniz varsa kendiniz tasarlayabilirsiniz ya da alanında uzman kişilere hayallerinizi anlatarak sizin için çizmelerini sağlayabilirsiniz. İstediğiniz materyale yapılabilen yüzükler ile tam anlamıyla kendinizi ifade etmiş olursunuz. Size özel bir tasarım olması sevginizin biricik olmasının göstergesi olarak da yorumlanır. Kadın veya erkek alyansı olarak tasarlanan yüzüklerinizle yeni hayatınıza güzel bir başlangıç yaparsınız.

Farklı Tasarımlı Yüzükler

Alyans olarak tercih edilecek yüzükler için sadece altın değil birçok malzemeden özel tasarımlar yapılabilmektedir. Bu sayede eşiniz ve size özel olan yüzükleri taşımış olursunuz. Alyans sonsuz sevginin, beraberliğin sembolüdür. Bu sembolde kendinize ait parçalar taşımak ya da zevkinize uyan tasarımları kullanmak sizi daha mutlu hissettirir. Farklı tasarım yüzükler için tercihlerinize göre özel malzeme, materyal veya desen tercihi yapabilirsiniz. Ayrıca turkuaz, lapis, malahit tozlu, ortası tektaşlı, gümüş çerçeveli, size özel desenli, figürlü, gitar telli, sevdiğinizin minicik bir tutam saçının bulunduğu birçok farklı çeşitte tasarımla kendinizi ve sevginizi ifade etmeniz mümkün olmaktadır.

Zeytin Ağacı Alyans

Zeytin ağacı alyans tasarımları ile doğanın bir parçasını elinizde taşırsınız. Tasarımları sizin dilediğiniz gibi yapılan zeytin ağacı yüzüklerinde cildinize zarar verebilecek hiçbir madde kullanılmaz. Ağacın doğası gereği dokusunda bulunan görüntü alyansınızın rengini oluşturur. Doğal malzeme olması sebebiyle yıllar geçtikçe rengi daha güzelleşerek ve değişerek sizinle beraber olgunlaşır. Ayrıca zeytin ağacının dışında akçaağaç, bambu, meşe, gül ve maun gibi ağaç türlerinde de özel tasarımlar yapılmaktadır. Kişiselleştirilen bu materyaller sevginizi sembolize eden minik takılara dönüşür. 

Alyans Tercihleri

Kişilerin yaşam biçimi, zevkleri, kültürleri ve görüşleri hayatlarının her yanına yansıdığı gibi evlilik yüzüğünün seçimine de etki eder. Çift olarak her şeyden bağımsız kendileri için tercih yapmaları önemlidir. Simgesel olsa da mutlu ve huzurlu bir hayatın sonsuzluğunu ifade eder. Alyans tercihleri birden fazla seçenek halinde çiftlerin seçimine sunulmuştur. Hayatlarının en önemli seçiminde birbirlerine verdikleri değerin, sevginin ve anlayışın göstergesi olan alyans için seçeneklerimizi inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.