Taşlı Alyans Modelleri

20-05-2021 10:39
          
 
Her insanın hayatındaki en büyük dönüm noktalarından birisi evliliktir. Evlilikle birlikte değişen hayatla beraber birçok alışkanlık da değişmektedir. Bu dönüm noktasının en önemli simgelerinden birisi de yüzüktür. Hem toplumumuzda hem de dünyada yapılan her evlilikte yüzüğün önemi büyüktür. Kalben birbirine bağlı olan çiftlerin parmaklarına da birer yüzük takarak hem bir anlaşma yapmış hem de çevreye bekar bir insan olunmadığı mesajı verilmektedir. Hem kadın hem erkeğin taktığı bu aksesuar insanın hayatında en fazla kullandığı parça olacaktır. Hayatın her anı ve her yerinde yüzükler insanın yanında olmaktadır. Bu kadar önemli bir aksesuarın çok fazla türü olması da normal bir durumdur. Her türlü şıklık ve görkemin en üst safhada kullanıldığı evlilikte yüzüğünde dikkatle seçilmesi gerekmektedir. Taşlı alyans bu durumlarda rahatça kullanılan bir türdür.

Pırlanta Oluşumu ve Çeşitleri

Pırlanta oluşumu ve tedarik edilmesi en zor olan madenlerden birisidir. Yerin kilometrelerce altında yer küreye yakın yerlerde karbon elementinin yüksek sıcaklığa maruz kalmasıyla oluşur. Yüksek lav ısılarına maruz kalan karbon aynı zamanda büyük bir sıkışmaya uğrar. Isınan ve sıkışan karbon elmas madeni olarak ortaya çıkar. Yanardağların oluşturduğu dağ kraterlerinde bulunmaktadır. Elmas volkanik hareketliliğin fazla olduğu alanlarda yine volkanik hareketlerle yeryüzüne çıkar. Tarihi çok eskilere dayanan bir maden olan elmas sert yapısı sayesinde bütün madenleri kesebilme özelliğine sahiptir. Elmas ilk olarak M.Ö. 500 yılında Hindistan’da bulunmuştur. Daha sonra Orta Çağ'da Avrupa’ya da geçince değeri anlaşılmış ve ziynet eşyası olarak aksesuar yapımında kullanılmıştır. Elmas çıkarıldıktan sonra pırlanta oluşturmak için madeni yabancı maddelerde ayırma işlemi yapılmaktadır. İncelik isteyen zor bir iş olduğu için bu işlem pırlanta uzmanları tarafından yapılmaktadır. Çok sert bir maden olan elması bir tek elmas kestiği için kesimde kullanılacak alete elmas tozu sürülerek bu işlem gerçekleştirilir. Bu taşlar alyans türüne monte edilerek çeşitler oluşturulmuştur.

Osmanlı ve Arap toplumları gibi gösteriş ve ihtişamı seven toplumlar yıllarca elmaslardan takılar kullanmışlardır. O dönemlerde kullanılan yüzüklerin taşları çok büyük ve renkli yapılarda üretilirlerdi. Fakat günümüzde bu büyük ve renkli taşlar yerini daha ufak ve şeffaf renkli yüzüklere bırakmıştır. Günümüzde pırlanta yüzük olarak işlenen elmas madeni kesilip parlatıldıktan sonra pırlanta halini alır. Bulunması güç olan diğer madenler gibi pırlanta ve elmas yüzüklerinde maddi değerleri oldukça yüksektir. 

Taşlı Alyans Fiyatları

İhtişam ve görkemin her yerde kendisini gösterdiği günümüzde takılarda bu ihtişamdan nasiplerini almışlardır. Evlenen veya nişanlanan her çiftin taktığı alyanslar çeşitlilik göstermekte ve buna bağlı olarak fiyatlarında da farklılıklar görülmektedir. Nişanlanan çiftlerin takacağı alyanslarda çeşitler görülmekte ve bu çeşitler taşlı olabilmektedirler. Taşlı alyanslar iki hem alyans hem pırlanta takmak istemeyenler için iki yüzüğün bir arada kullanılmasına olanak sağlamışlardır. Böylece tek bir yüzükte hem alyans hem pırlanta yüzük görünümü sağlanmaktadır. 

1.Tam tur Yüzük: Tam tur pırlanta alyans modelleri son zamanların en çok tercih edilen seçeneklerden olmuştur. Yüzüğün etrafını tamamıyla saran minik taşlarla üretilmişlerdir. Bu taşların yüzüğün içine gömülmesi parmağı rahatsız etmeyecek bir sonuç oluşturmuştur. Alyans kullanmak istemeyen kadınlar için üretilen bu çeşit son zamanlarda evlilikten sonra en çok kullanılan türlerden olmuştur.

2.Klasik Alyans: Sadeliği ve rahatlığı ile ön plana çıkan bu tür çok tercih edilenler arasında yerini almıştır. Klasik alyanslar genellikle nişanlı çiftlerin tercih ettiği bir çeşittir. Alyanslar uzun süre takılacağı için emin olunup en uygun çeşit alınmalıdır. Evlendikten sonra alyansın yanına pırlanta takılacağı da düşünülerek seçilmelidir. Çünkü çok gösterişli bir alyans yanına pırlanta alyans takılacağı zaman dağınıklık oluşturacaktır. Bu sebeple daha sade tercihler yapılmalıdır.

3.Beyaz Altın Taşlı Alyans: Beyaz altın yüzükler farklılık oluşturarak yüzük dünyasına farklı renkler kazandırmıştır. Beyaz altın türlerinde taşlı olan modeller de bulunmaktadır. Taşlı modeller taşın değerine göre fiyat almaktadırlar. Beyaz ve bronz rengin iç içe geçirildiği türleri de üretilerek farklılık oluşturulmuştur. Yüzükler uzun yıllar kullanıldığı için seçilirken rahatlık ve kalitesine iyi bakılmalıdır. Gün boyu parmakta kalacağı için rahatlık ön planda tutulmalıdır. 

Pırlanta Seçiminde Dikkat Edilecekler

Pırlanta yüzük üretimi güç olduğu kadar seçimi de incelik isteyen bir konudur. Alyans modelleri arasında en yüksek fiyatlara rastladığımız pırlantalar seçilirken birçok püf noktaya dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunlardan en önemlisi en büyük pırlanta yüzüğün en kaliteli yüzük olarak görülmemesidir. Altın yüzüklerde en önemli olan etken olan karatın değeri yüzüğün değerini belirlerken pırlanta da bu durum farklılık göstermektedir. Pırlanta yüzüğün değeri taşın parlaklığı, rengi, şekli ve taşta bulanıklık olup olmamasıdır. Pırlanta yüzük seçerken küçük taşlı bir yüzüğün taşı daha büyük bir yüzükten pahalı olduğu görülebilir. Bunun sebebi ise yüzüğün değerinde karat kadar taşın rengi ve özellikleridir. Kaliteli ve değerli bir pırlanta karat bakımından büyük, parlak, bulanıklık barındırmayan, beyaz renkli ve saydam bir yapıda olanlardır. Bu faktörlere dikkat ederek kaliteli ve değerli bir pırlanta seçimi yapılabilir.

Tarihin her döneminde büyük bir öneme sahip olan alyans günümüzde de yetkinliğini yoğun olarak sürdürmektedir. Gelişen ve değişen dünyamızda madenler çıkarılarak işlenebilmekte ve özel tasarım taşlı alyanslar üretimine geçilmiştir. Taşlı alyansları tarihte yoğun olarak kullanan Araplar bu geleneğin başlatıcısı olmuşlardır. Osmanlı da normal halk sıradan yüzükler kullanırken hanedan üyeleri büyük taşlı alyanslar kullanarak yüzüklere yeni bir soluk getirmişlerdir. Günümüzde sade alyanslar kullanıldığı kadar taşlı alyanslar da çok fazla rağbet görmektedirler. Sade bir alyansın orta sırasına dizilen küçük pırlanta taşlar alyanslara yeni bir soluk kazandırmıştır. Bunun yanında tek taş alyans da çok fazla kullanılan bir türdür. Taşın maddesi ve büyüklüğüne göre fiyatı değişen yüzükler evlenmek üzere olan kızların en çok araştırdığı konular arasına girmektedir. Tektaş sevmeyenler için bu yüzüklerin beştaş modelleri de oldukça rağbet görmektedir. Sadeliği seven kadınlar için minimal taşlar kullanılırken gösteriş ve ihtişamı sevenler için ise büyük taşlar kullanılmaktadır. Modanın oldukça geliştiği ve istenilen her ürüne ulaşmanın kolay bir hale geldiği dünyada, kadının parmağındaki yüzük bir ortamda dikkatleri en çok üzerine çeken bir konumdadır. Taşların boyutlarının yanında taşların renkleri de değişmektedir. Yüzüğün hem altın hem gümüş hem de bronz renkte üretilmesi, yüzüğün üzerine konulan taşlarında renklerinin değişmesini alyans sağlamıştır. Genel olarak kullanılan beyaz taşlardır. Fakat bazı durumlarda bu taşlar elmas olabilerek kırmızı veya koyu yeşil renkler de kullanılmaktadır. Genel itibarıyla alyansta tercih edilen çeşitler altın veya gümüş renkli halkanın üzerindeki beyaz taşlardır.

Günümüzde çok fazla çeşidinin çıkması çiftleri bu konu üzerinde düşünmeye daha çok teşvik etmektedir. Uzun yıllar takılacak olan alyanslar için konunun uzmanları her yaşa uygun, parmak ölçülerine tam uyması gibi özelliklerin üzerinde durmaktadırlar. Alyans ile tektaş veya beştaş yüzüğün beraber kullanıldığı zaman özel bir geceyi bile kurtarabileceğinin altını çizen yüzük üreticileri her zaman kullanılabilecek ve günlük kullanıma uygun sade tasarımlar üzerinde durulması gerektiği düşüncesindeler. 

Evliliğin en büyük simgesi olan taşlı alyans üzerinde yeterince düşünülmeli ve incelikle kişilere en uygun modeller seçilmelidir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.